Welke kleur op de muur in de keuken
/ by /   Geen categorie / 0 comments

Welke kleur op de muur in de keuken?

Uw bestaande of nieuwe keuken een frisse uitstraling geven? Dan kan de kleur op de muur daar veel effect op hebben. Maar welke kleur neemt u op de muur in de keuken? Om ervoor te zorgen dat de kleur bij het interieur past geven we graag een aantal tips over kleuren voor uw bestaande of nieuwe keuken

Het soort tint

Er zijn enorm veel mogelijkheden bij het kiezen van de juiste kleur. Om die reden is het allereerst van belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten tinten. Denk daarbij aan warme, koele of neutrale tinten. Elke tint heeft weer zijn eigen uitstraling. Koele tinten geven meer rust waarbij warme tintent meer stimulerend zijn. De neutrale tintent zijn over het algemeen goed te combineren met zowel warme als koude tinten.

 

  • Warme tint: oranje, rood, zwart
  • Koele tint: wit, blauw, grijs
  • Neutrale tint: bruin, beige, grijs

Voor welke kleur kiest u in de keuken?

Of het nou gaat om het renoveren van uw keuken of het nemen van een hele nieuwe keuken. Bij het kiezen van de juiste kleur voor uw muur in de keuken is het belangrijk om naar andere onderdelen in uw keuken te kijken. Denk daarbij aan uw keukenkastjes, keukenblad en de vloer. Door deze kleuren goed te combineren zorgt u voor eenheid. Wanneer uw bestaande keuken toe is aan een nieuwe uistraling adviseren wij om uw keuken te renoveren in plaats van een geheel nieuwe keuken te nemen. Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in keukenrenovatie in Arnhem en omgeving. We geven u graag advies over de verschillende kleuren in uw keuken

Blauw

De kleur blauw kan in vele soorten keukens worden gebruikt. Maar de ene blauw is de andere niet. Er zijn namelijk verschillende soorten tinten blauw waarondern donkerblauw, lichtblauw of grijs blauw. Naast dat blauw een echte eyecatcher is, kan het goed worden gecombineerd met witte kastjes of een houten vloer.

Grijs

Grijs is over het algemeen een ‘veilige’ keuze en niet zo spannend. Het voordeel hiervan is dat het bijna altijd goed te combineren is. Zo is het mogelijk om de kleur grijs met zowel een donkere als lichte kleur te combineren. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor beton ciré. Dit is exclusief stucwerk dat zeer duurzaam is en een mooie strakke look geeft aan uw keuken.

Beige

Kiest u voor een beige kleur? Dan geeft u de muren in de keuken een warme uitstraling. Een beige kleur is goed te combineren met een stenen vloer. Daarnaast past het mooi bij zowel zwarte als witte keukenkastjes.

Rood

Rood is een zeer opvallende en gewaagde kleur voor op de muren van uw keuken. Het geeft een krachtige en bijzondere uitstraling. Wij adviseren om deze kleur te combineren met witte tinten.

Vragen over de kleur van uw keuken?

Bij vragen over de kleur van uw keuken helpen u graag. Bij Rannet geven we graag advies bij het kiezen van de juiste kleur van uw keuken. Bij vragen over keukenrenovatie kunt uiteraard bij ons terecht. Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 06 – 34 13 03 84.