10 tips voor keukenrenovatie
/ by /   Blog / 0 comments

10 tips voor keukenrenovatie

Uw keuken is toe aan vervanging. Maar waar begin je? Het vernieuwen van uw keuken kan een hoop vragen oproepen. Uiteraard wilt u dat het project met succes wordt afgerond en dat u weer kunt genieten van uw nieuwe keuken. Wij geven je graag een aantal tips die u mee kunt nemen bij de renovatie van uw keuken.

1. Inspiratie opdoen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je nog niet weinig inspiritie hebt voor de renovatie van uw keuken is het goed om inspiratie op te doen. Dit kun je doen door vooraf online onderzoek te doen. Gebruik hiervoor social media kanalen als Instagram en Pinterest of vraag het na bij een specialist. Op die manier kunt u veel informatie verschaffen over de renovatie van keukens en zo tot een mooi idee te komen.

2. Bepaal het ontwerp

Nadat u inspiratie heeft opgedaan, kunt u gaan bepalen wat het uiteindelijke ontwerp van uw keuken wordt. Zo weet u vooraf wat er mogelijk is. U kunt en ontwerp opvragen bij de ontwerper. Het ontwerp geeft een duidelijker beeld van de keukenrenovatie.

3. Kies de juiste stijl

Denk vooraf na over welke stijl u wilt aanhouden bij de renovatie van uw keuken. Denkt u meer een moderne, klassieke of andere stijl? Dit helpt bij het maken van de juiste keuzes voor kleuren, decoratie en materiaal.

4. Bepaal budget

Door het budget te bepalen weet u wat er haalbaar is bij de vernieuwing van uw keuken. Afhankelijk van het budget kunt u ervoor kiezen om bepaalde onderdelen te renoveren met folie. Dit is een goedkope optie om uw keuken in een nieuw jasje te steken.

5. Keukenkastjes en frontjes vernieuwen

Keukenkastjes en frontjes vallen direct op wanneer u in de keuken staat. De renovatie hiervan is dus meteen zichtbaar en bepaald voor een groot gedeelte de uistraling van de keuken. In plaats van het aanschaffen van een nieuwe keuken kunt u uw frontjes of keukenkastjes laten spuiten. Het voordeel hiervan is dat het een stuk goedkoper is. Om optimaal te profiteren van de ruimte adviseren wij om vooraf de renovatie van de keukenkastjes en frontjes te bespreken met de aannemer.

6. Kies nieuw aanrechtblad

Ook het aanrechtblad is zeer aanwezig in de keuken. Wanneer uw oude aanrechtblad verouderd is door de jaren en ervoor kiest om een nieuw aanrechtblad te kiezen zal dat voor een nieuw aanzicht zorgen. Houd ook hier rekening met de stijl die u wilt aanhouden zodat het aanrechtblad aamsluit bij de rest van de keuken.

7. Vervang tegels

Vaak kiezen mensen ervoor om eerst de keukentegels te vervangen. Vanuit daar kan er een stijl op worden aangesloten met de renovatie van andere keukeonderdelen. Het vervangen van uw tegels zorgt voor een ander aanzicht in uw keuken. Deze nieuwe keukentegels zijn verkrijgbaar is verschillende stijlen. U kunt dus zelf bepalen in hoeverre u de stijl van de tegels laat aansluiten bij de rest van de keuken.

8. Een nieuwe kraan

We zien steeds vaker dat moderne kranen worden toegevoegd aan keukens. Het nemen van een nieuwe kraan geeft de keuken een modernere uistraling. Daarnaast is het natuurlijk ook een keuze om meer comfort in de keuken te krijgen. Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende soorten kranen met de nieuwste snufjes. Denk daarbij aan een Quooker, alles in één kraan of kranane die reageren op bepaalde bewegingen.

9. Vervang apparatuur

De apparatuur in de keuken heeft een bepaalde houdbaarheid. Wanneer er veel oude apparatuur in de keuken aanwezig is, kan dat voor een verourderde uistraling van de keuken leiden. Het vervangen van oude apparatuur geeft uw keuken weer een moderne uistraling. Daarnaast kunt u profiteren van de functionaliteiten van de apparatuur in uw nieuwe keuken.

10. Oog voor detail

Kleine details in uw keuken kunnen een groot verschil maken. Denk daarbij aan het toevoegen van accessoires of het toevoegen van nieuwe accenten. Zo kunt u met een aantal kleine aanpassingen al een heel nieuw aanzicht creëren.

Hulp nodig bij keukenrenovatie?

Bij Rannet zijn we gespecialiseerd in keukenrenovatie in Arnhem en omstreken. We geven graag advies om uw keuken naar uw gewenste smaak te renoveren. Heb je vragen? Stuur ons gerust een berichtje of bel direct naar 06 – 34 13 03 84.