Welke kleur neem je in de keuken?

De kleur van de keuken bepaald voor een groot deel de stijl en uitstraling. Het kiezen van de juiste kleur kan best spannend zijn. Er veel verschillende mogelijkheden om uw keuken te voorzien van kleuren. Belangrijk is dat vooraf bepaald wordt welke stijl u wilt aanhouden. Welke kleur in de keuken dat wordt, hangt af van uw smaak.  

Een nieuwe kleur voor een nieuwe keukenstijl

Eens in de zoveel tijd vervangt men de keuken. Dit omdat de keuken verouderd is of dat er behoefte is aan een nieuwe uitstraling. U kunt er dan voor kiezen om een hele nieuwe keuken aan te schaffen of uw huidige keuken te laten spuiten. Uw keuken laten spuiten is een voordeligere optie dan het nemen van een gloednieuwe keuken. Bent u op zoek naar de juiste kleur voor uw keuken? We nemen u graag mee in de mogelijkheden en stijlen.

Witte keuken

Witte keuken worden vaak gekozen. Het nemen van een witte keuken brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Een witte keuken zorgt namelijk voor een rustige en ruime uitstraling. Ook is het goed te combineren met andere stijlen. Zo is het mogelijk om de witte keuken te combineren met verschillende kleuren of materialen.

Een witte keuken wordt heeft over het algemeen een moderne uitstraling, wat ervoor zorgt dat uw keuken weer als nieuw oogt. Wanneer u kiest voor wit als basiskleur adviseren wij dit te combineren met andere accenten.

welke kleur in de keuken
welke kleur in de keuken1

Zwarte keuken

Zwarte keukens zijn tegenwoordig erg populair. Wanneer u een lichte ruimte heeft komt de zwarte keuken goed tot zijn recht. U kunt uw zwarte keukenkastjes laten spuiten voor een mooi contrast.

De combinatie van wit en zwart leent zich uitstekend voor een bijzondere keukenuitstraling. Om die reden adviseren wij bij Rannet om de zwarte keuken te combineren met wit. Zwarte keukens zijn in verschillende stijlen beschikbaar.

Blauwe keuken

Een blauwe keuken is goed te combineren met de stijl van uw huis. Wanneer u andere stijlen heeft rondom uw keuken kan een blauwe kleur een mooie uitstraling geven. Vooral donkerblauw is tegenwoordig erg populair.

Wanneer u een houten vloer heeft is een blauwe kleur zeer geschikt voor een mooi contrast. Uiteraard is het mogelijk om ook andere soorten blauw te kiezen. Wij adviseren om de kleur blauw te combineren met maximaal twee andere kleuren. Deze kleuren zijn bijvoorbeeld te verwerken in verschillende keukenonderdelen.

welke kleur in de keuken
welke kleur in de keuken

Groene keuken

Een groene keuken zorgt voor een kleurijk design. Wij adviseren om de groene kleur te combineren met een bruin interieur voor de perfecte match. Uiteraard zijn er nog andere groene kleuren mooi om de verwerken in uw keuken zoals:

  • Kaki
  • Olijfgroen
  • Oudgroen
  • Scandinavisch groen

Behoefte aan een andere kleur?

Rode keuken

Rood is een opvallende en intense kleur die veel mogelijkheden biedt. Met deze kleur geeft u uw keuken een krachtige uitstraling. Ook rood is goed te combineren met witte accenten. Hiermee geeft u uw keuken en moderne uitstraling.

Wij van Rannet vinden rood een zeer mooie en uitdagende kleur. Dit omdat de kleur rood veel betekenis heeft. Rood is uiteraard ook beschikbaar in verschillende soorten.

welke kleur in de keuken
welke kleur in de keuken

Grijze keuken

Grijs is op veel manieren te combineren met andere kleuren. Om het contrast van deze kleur te versterken is de combinatie van rode en gele accenten uitstekend. Ook grijs is in verschillende soorten beschikbaar waaronder:

  • Mat
  • Stijklak
  • Hoogglans
  • Zijdeglans

Gele keuken

Geel valt op! Met een gele kleur geeft u uw keuken een moderne look door dit te combineren met grijs, wit of zwart. Je ziet ze niet vaak, maar deze kleur kan uw huis een prachtige uitstraling geven door gebruik te maken van de juiste kleurencombinaties.

Wanneer de gele kleur een hoofdrol speelt in de keuken, adviseren wij dit te combineren met rustige kleuren. Denk daarbij aan zwart of wit. Ook de combinatie met groen geeft een zeer mooi contrast.

welke kleur in de keuken
welke kleur in de keuken

Antraciet keuken

Antraciet geeft een net wat lichtere uitstraling dan zwart. Om die reden is antraciet een mooi alternatief wanneer u kiest voor een donkere keuken. Antraciet geeft al gauw een moderne uitstraling. Daarnaast geeft het uw keuken een chique en krachtige uitstraling.

Om uw antraciete keuken levendig te maken, adviseren wij om deze kleur te combineren met hout. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bepaalde onderdelen te vervangen naar hout.

Welke kleur in de keuken neemt u?

Bent u er al uit welke kleur het wordt om uw keuken in een nieuw jasje te steken? Bij Rannet geven we graag advies bij het kiezen van de juiste kleurencombinaties voor uw keuken. Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring in keukenrenovatie in Arnhem en omgeving. Met onze kennis en adviezen kunt u weer genieten van een nieuwe uitstraling en prachtige kleur van uw keuken.

Specialist in spuitwerk

Wenst u Rannet als keuken spuitwerk specialist in te schakelen voor het spuiten van uw keuken? Wij staan graag voor u klaar om uw keukenkastjes te spuiten. U kunt een afspraak met ons maken door te bellen naar 06 – 34 13 03 84.